Aktuellt

Välkommen till vår klimatvalstuga

Vi har inför valet tillsammans med andra organisationer satt upp en valstuga för att informera om klimatet och sätta press på politikerna att inte "glömma" den allt mer akuta klimatfrågan. Vi möts dagligen av uppgifter om översvämningar, stormar, skogsbränder, smältande isar och stigande havsyta och annat som hänger samman med klimatförändringen. Ändå vill majoriteten bygga den bilastrande Förbifarten och öka flyget på Bromma och står märkligt handfallna med andra konkreta åtgärder mot klimatutsläppen.
Stugan finns på Sergelgatan, alldeles vid Hötorget, och är öppen mellan kl 11 och 18 varje dag fram till valet. Kom gärna och hjälp till med flygbladsutdelning och annat. Eller kolla bara in materialet vi har där.
Redan nu kan du hitta mängder av klimatrelaterat stoff om du klickar på flikarna "motorvägsmotstånd" och "hållbart Stockholm" här ovanför.

OBS OBS OBS
Medlemsmötet måndag den 1 september flyttas till Klimatvalstugan, se ovan. Vi ses kl 18 och invaderar närbeläget näringsställe. Vi bjuder på fika. VÄLKOMMEN.

Ladda ner flygblad om Förbifarten: Förbifarten är en gökunge

Första måndagen varje månad
Medlemsmöte kl 18.

Nytt

Vem är det som vill ha förbifarten? Politikerna skäms men törs inte ompröva ett dumt beslut.

S fortfarande besatt av drömmen om medelklassen. Damberg friar till villaförorterna genom att stå fast vid förbifarten.

En tillväxt man blir sjuk av - bokstavligen.

Politikerna är dinosaurier - men vi är medskyldiga. Vi tycks avsiktligt vägra påverka dom.

Hur kan stadshusmajoriteten tro att villaområden skapar "regionala centra"? Om en bisarr plan i Kista.

Varför blev Cityspårvägen så dyr? Nog måste det väl finnas någon landstingsmoderat som förstår sig på affärer?

 

En kort lathund i hur man bygger en bra stad, med bilder.

Klimat & trafikkampanj
Som vi alla har hört och sett håller jordens klimat på att löpa amok. I detta läge väljer regeringen - i Sverige, i Stockholms landsting, i Stockholm - att satsa på mer bilism. Genom motorvägar, högre taxor på SL och ökad framkomlighet för biltrafiken allmänt.

Allmänningar
Alternativ Stad har sedan 1969 drivit en kampanj för våra allmänningar. För allas lika tillgång, mot vissas rovdrift och inhägnadsförsök. För rätten att vara medborgare och medmänniska, inte bara kund. Främst för staden som allmänning - men också för välfärden, kulturen, naturen och demokratin.

Stockholm Extreme Makeover
Namnet Alternativ Stad förpliktar! Hur ska det alternativa Stockholm se ut? Hur får man bort motorvägsreservat, bullerzoner och andra barriärer som slår sönder stan? Alternativ Stad har förslag!

Seminarier
För en del år sen hade vi en uppskattad seminarieserie på Café Edenborg i Gamla stan, tills dom flyttade. Vi har sen dess tillsammans med Jordens Vänner-Stockholm haft ytterligare några serier med miniseminarier på bl a södercaféet Hängmattan. Mejla oss om du vill vara med och fortsätta traditionen!

Aktioner
Aktioner av olika slag är Alternativ Stads livsluft.

Är Alternativ Stad en vänsterorganisation? Med anledning av en del frågor från publiken.

Upp igen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Friends of the Earth International
Alternativ Stad är lokalgrupp i Jordens Vänner som är med i Friends of the Earth International, världens största demokratiska miljöorganisation.

Där kan du aktivera dig i klimatfrågan, kampen mot kärnkraften och hundratals andra miljö- och rättvisefrågor.
E-postlita
Alternativ Stad har en e-postlista (yahoo grupp) för vissa frågor som diskuteras mer. Gå med i e-post listan nu för att hänga med i svängarna. Skicka in det e-post meddelande du får upp, tomt, och svara sedan på e-post meddelandet du får från yahoo. Du behöver inte skriva in något alls.

Eller bli med i våra egna mailutskick, genom att bli medlem. Se under fliken medlem.
Medlemsmöten
Medlemsmöten första måndagen i månaden under sept-dec och febr-juni.

VÄLKOMMEN!

Under sommarmånaderna träffas vi då och då under almarna i Kungsträdgården. Om inget annat sägs på lokalen vi delar med bl a Tidskriftsverkstan och Klimataktion på LM Ericssons Väg 26, alldeles vid T-Telefonplan.

Alternativa planer